Regio Umbrië

Een vakantiehuis in Umbrie huren? De regio Umbrië heeft een rijke natuur, schitterende steden en prachtige dorpen. Dit maakt ‘het groene hart van Italië’ tot een ideale vakantiebestemming.

Het glooiende heuvellandschap van Umbrie oogt vriendelijk, met aan de oostelijke horizon de contouren van de Apennijnen en in het westen het Lago Trasimeno. Het Lago Trasimeno is één van de grootste meren van Italië en ligt in de heuvels van het vriendelijke Umbrie.

De hoofdstad Perugia heeft een middeleeuws centrum met prachtige pleinen en mooie winkelstraten.

Assisi, de geboorteplaats van Sint Franciscus, maar ook Spoleto, Gubbio, Orvieto en Todi zijn steden met een indrukwekkende geschiedenis. 

De kleine badplaatsen langs het meer hebben intieme strandjes en zijn zeer geschikt voor watersport. Iets zuidoostelijker ligt hoofdstad Perugia. Het gebied rond Lago Trasimeno en Perugia biedt rust, natuur én cultuur; het is zeer geschikt voor het maken van wandelingen en fietstochten.

Noord-Umbrië, grenzend aan Toscane, Le Marche en Emilia Romana, is ruig en bosrijk.

Het gebied tussen Spello en Spoleto, met hoog in de heuvels parels van oude stadjes als Spello, Trevi, Montefalco en Spoleto, heeft een lange en rijke geschiedenis. De zachtaardige en gastvrije Umbriërs zijn trots op hun rijke verleden. De traditionele feesten in de regio zijn dan ook een belevenis.

Met het vliegtuig

Vanuit Nederland kunt u vertrekken vanaf bijna elk vliegveld en een vlucht vanuit Nederland naar Italië duurt ca. 2 uur. Vanaf Amsterdam zijn er vluchten naar Firenze, Rome en Pisa. Vanaf Eindhoven zijn er vluchten naar Pisa en Rome en vanaf Rotterdam zijn er vluchten naar Rome.

Met de auto

Een autovakantie naar regio Umbrië in Italië is erg populair, veel gezinnen gebruiken de auto om naar hun vakantiehuis in Umbrië te reizen. U kunt de volgende routes nemen waarbij de reistijd ongeveer 15 uur is:

Via Duitsland en Oostenrijk, via de Brennerpas: Aken – Keulen – Frankfurt – Würzburg – Nürnburg – München – Kufstein – Innsbruck – Brennerpas – Chiusa – Bolzano – Verona – Mantova – Bologna – Firenze – verlaat de snelweg bij Valdichiana.

Via Duitsland en Zwitserland, via de Gotthardtunnel: Karlsruhe – Basel – Luzern – Gotthardtunnel – Airolo – Bellinzona – Lugano – Chiasso – Milaan – Piacenza – Parma – Bologna – Firenze – verlaat de snelweg bij Valdiciana.

Via Frankrijk en Zwitserland via de Grote Sint Bernardtunnel: Namen – Luxemburg – Metz – Straatsburg – Mulhouse – Basel – Bern – Martigny – Sint Bernardtunnel – Aosta – Ivrea – Milaan – Piacenza – Parma – Modena – Bologna – Firenze -verlaat de snelweg bij Valdichiana.