Regio Toscane

De regio toscane is een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. In deze regio in centraal-Italië geniet u van een schitterend landschap en heerlijke temperaturen. Een vakantiehuis in Toscane huren is dan ook een goede keuze om heerlijk bij uw privézwembad te genieten van al het moois dat Toscane te bieden heeft.

Gemiddeld is het in de regio Toscane altijd 20 tot 25 graden. In de zomermaanden lopen de temperaturen er soms op tot 30 graden. Een vakantie Toscane is dan ook volop genieten.

Er bevinden zich in de regio een aantal schitterende plekken vol cultuur en geschiedenis, waaronder Pisa en Elba. Of ontdek in plaats daarvan de schoonheid van de steden Lucca en Siena.

De prachtige olijfbomen en zonnebloemen zorgen voor een plaatje als op een ansichtkaart.

Daarnaast komt u in het Toscaanse landschap allerlei wijngaarden tegen. Een tip is om eens aan te kloppen bij een van de wijnboeren uit de regio. Ze laten u in de charmante dorpjes Montalcino en Montepulciano graag proeven van echte Toscaanse wijn. Een bijzonder populaire Toscaanse wijn is bijvoorbeeld Chianti, maar ook Montepulciano en Brunello kunnen rekenen op veel waardering. Wilt u meer informatie over Toscane, bekijkt u dan deze website.

Met het vliegtuig

Florence mag dan wel de grootste stad van Toscane zijn, maar de grootste luchthaven van regio Toscane is deze van Pisa. Het is echter niet omdat het de grootste is dat het de beste is. Een reiziger kiest de luchthaven meestal aan de hand van de prijs. Bekijk dus vooraf de prijzen van de vluchten voordat u uw vakantievilla gaat boeken.

Met de auto

Volg eerst de weg naar Frankrijk in de richting Metz en later Strasbourg. Rijd daarna via Basel Zwitserland binnen en rijd door richting Noord-Italië. De eerste Italiaanse steden die u zult tegenkomen zijn Como, Milano, Piacanza, Parma, Bolognia en tenslotte Firenze of Florence. De reistijd is ongeveer 14 uur.